Llívia, protagonista a la presentació de la Volta Ciclista a Catalunya 2023

2023-02-02

L'esdeveniment esportiu va ser presentat ahir, en un acte que va aixecar molta expectació, a l'INEFC de Barcelona.

Ja es coneixen tots els detalls de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. La cursa va ser presentada, aquest dimecres, a l'INEFC de Barcelona. La històrica prova ciclista catalana, que tindrà lloc entre els pròxims dies 20 i 26 de març, va desvetllar el seu recorregut, amb tres etapes de muntanya que li sumen una exigència gairebé sense precedents a una cursa que atrau els millors ciclistes del món.

I en aquest escenari -l'acte va aixecar molta expectació, amb centenars d'assistents-, Llívia va ser protagonista. La quarta etapa de la Volta, la que s'iniciarà el dia 23 de març, sortirà de Llívia. Val a dir que la població cerdana ha estat present a la Volta onze vegades, amb tres arribades i fins a vuit sortides, la darrera l'any 2018, fet que va subratllar el director de la cursa, Rubèn Peris, en el seu discurs.

La quarta etapa recorrerà 188,2 quilòmetres entre Llívia i Sabadell en la jornada més llarga d'aquesta edició, una de les més favorables a una arribada a l'esprint, tot i que l'ascens de sortida a La Molina (1a categoria) i les pujades al Collet de Sant Agustí i el Coll de Lligabosses (3a categoria) afegiran encara més desgast a les cames dels corredors de la Volta.

Cal destacar que la Cerdanya hi és força present, en aquesta edició de la cursa, ja que la tercera de les etapes finalitza a La Molina (Alp). L'endemà, la quarta etapa, els ciclistes surten de Llívia per tornar a enfilar-se a La Molina.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els millors del món -un total de 18-, l'UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams.

El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l'equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team).

Fotografia: El director de la prova, Rubèn Peris, amb la representració cerdana a la prova, al costat del cartell de la Volta d'aquest any. Ajuntament de Llívia / J.P.V.